Buszjegyre akart pénzt kérni a veréssel fenyegetőző mezőkövesdi fiatal

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalkorú férfi ellen, aki az utcán sétáló két férfitől buszjegyre kért pénzt, majd azzal fenyegette meg őket, ha nem adnak neki, mindkettőjüket megveri, így az egyik sértett nyolcszáz forint aprópénzt adott át neki.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2023. február végén, délután, Mezőkövesden, az utcán sétáló két férfit szólított le azzal, hogy szüksége van kilencszáz forintra buszjegyre. Az egyik férfi ugyan nem akart pénzt adni, de elkezdte tapogatni a kabátját, mintha keresné. A vádlott észlelte, hogy nem találja a pénzt, ezért egyre erőszakosabb lett, és azzal fenyegetőzött, ha nem adnak neki, mindkettőjüket megveri. Ezt többször elmondta, közben pedig kezeivel a nadrágja zsebeiben turkált.

A pénzt keresgélő sértett azt gondolta, hogy a vádlott kést akar elővenni, ezért a fenyegetéstől tartva nyolcszáz forint aprópénzt átadott neki. A vádlott közben siettette, hogy az összes apróját keresse meg, és adja oda neki, miközben a másik férfihez fordult, rákiabált, hogy ő is adjon pénzt, de az férfi azt mondta, hogy nem tud adni, mert nincs nála.

A vádlott tovább fenyegetőzött, az ismételt bántalmazásra utaló kijelentéseitől az a sértett, aki pénzt adott, megrémült, sokkos állapotba került, a keze remegett és alig tudott megmozdulni. A vádlott viszont azt vélte hallani, hogy még aprópénz csörög nála, mire a sértett közölte, hogy az csak a kabátja cipzárjának a hangja. A vádlott ezután távozott a helyszínről.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottal szemben javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozta.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek